Gurauan Membunuh!


Assalamualaikum…ape kabo sihat???teman nie nak kongsi cerita sikit pade mengkome-mengkome..sikit pasal ape yang teman penah tgok & dengor pade mengkeme….hehehe….mane buatnye awak nie org perok…..hehehe


Ok back to Bahasa Melayu baku…aku nie dlu aktif la jugak dalam berpesatuan nieyh…pengakap…kelab PNB masuk teater sume mmg ak nie jenis x reti duk diam…netball n bola tampar tuh mmg slalu sangat la main kan….so story nye…sepanjang aku join xtvt n kelab2 nie sudah pasti la ahli2 akan akrab mcm family kan…so seakrab mane pon kite x der la smpi nak “bergurau kasar” hah nampak x siap highlight sbb x nak korang salah faham la…tapi ape yg berlaku bile aku join la salah satu kelab nie waktu kat U nie…ape yg aku dapati la kan…mereka2 nieyh gurauan nye agak kasar n sangat x masuk gan diri aku nie..bukan ak nak ckp ak nie lembut ke haty kecik ke x….bukan e2 yg aku mksdkan p ak x suke la care mereka bergurau…mmg mungkin akan ade yg ckp la….bia la kan dieorg pon da macam family…tapi bagi aku family ke x family cara kite bercakap tuh kene la bersopan n cara gurauan tuh jgn smpi menyakitkan hati org lain….faham??? lau gan family kite ad ke gurau kasar..?


Antara bait2 gurauan kasar itu ade lah seperti berikut:

            1.Erhmmm ko nie kan jantan x payah la nak bangga sangat…

            2.Jantan hanner la ko, ko dah menduakan ak….

            3.Kenapa x boleh ko nie betina….


Hah bagi korang kasar ke ???tepuk dada tnye perasaan…ini hanya cebisan jep sbb yg lain tuh x sesuai untuk penulisan


Lau korang yang kene ape korang nak buat gan org mcm niey??? DROP a COMMENT okey??

7 comments:

Lieza said...

kadang kadang kita kena fikir, kalau kita suka gurau kasar dengan orang mungkin akan ada orang akan gurau kasar dengan kita, tapi kalau dah kita memang tak boleh bergurau kasar, jangan sesekali buat begitu.

what's goes araound comes around.. betul tak??? hihihihi

c!kon!ech!c said...

@Lieza btul2...mmg pon hidup nie ibarat macam roda....akan berpusing jugak akhirnye...erhmmm so jgn la wat perkara yang x patut keyh...terutama apa yg terucap dari mulut kite...kene jge kan2??

cweet pinky said...

contoh kaw tuh tak berapa nak kasar pown ak tgk , letak la contoh ekstrim siket beb , hahahaha

bab betina tuh , ak memang tak leyh terima la , tapi yang atas tuh macam kurang ekstrim , hahahaha !!

Puteri Afiqah said...

nak bergurau ada caranya :)

Batu Adventure said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

Puan Siti said...

kesat sungguh bahasa mcam tu..

sha (chirp chirp) said...

ade sstgh org bole terima, ade sstgh tak bole. tapi kan lg bagus kalau kite play safe, cakap beralas, bru stabil. hihi :D